Häftiga musikevenemang i Stockholm


Posted November 3, 2022 in Uncategorized

När vintermörkret lagt sig kan det kännas skönt att veta att det i alla fall snart finns ljuspunkter i Stockholms musikscen. För denna vintern bjuder på massor av häftiga musikevenemang som vi ser mycket fram emot. Bland annat är Björn Skifs tillbaka efter 33 år på Hamburger Börs anrika scen. Men det finns mycket annat att upptäcka också som häftiga operor, Jazzkvällar och mycket mer. 

Björn Skifs comeback blir spektakulär

Med showen “En Värld av Skifs” är Björn Skifs tillbaka efter 33 år på Hamburger Börs minst sagt klassiska scen. Hela hösten kommer han att vara aktiv med sin nya show och det blir massor av gamla hits från hans otroliga karriär som bland annat inneburit listetta på American Billboard vilket inte många svenska artister har haft.

33 år är en lång tid, senast Björn Skifs uppträdde på Hamburger Börs fanns det inte ens casino i mobilen. Men nu är han tillbaka och erbjuder en riktigt häftig show som inte får missas. En Värld av Skifs pågår fram till 19 november. 

Jazztisdag på Artilleriet

För den med tight budget är jazzdagar på restaurang Artilleriet den perfekta lösningen. Här är det fri entré för alla besökare och jazzdagar arrangeras varje tisdag från 8 november till 13 december. Det kommer att bjudas på jazz på högsta nivå samtidigt som det serveras god mat och läskande drycker. Bege dig ner till Artillerigatan 13 mellan klockan 19:00 – 21:00 varje tisdag och det kommer att bli något alldeles extra. 

Gillar du jazz är detta något du absolut inte får missa då det spelas såväl klassiker som modern och ny jazz från flera olika genrer. Upptäck själv detta på Restaurang Artilleriet och ta del av en häftig stund som ger det där lilla extra.

Italiensk opera är aldrig fel 

Mellan den 31 oktober till 20 november är det dags för Norma, Bellinis opera som beskrivs som juvelen i den italienska bel canto-traditionen. Med lyrisk musik får vi upptäcka övermod, avgrund och storslagenhet i en härlig blandning. Triangeldramat i Norma utspelar sig i ett ockuperat land i krig och innehåller såväl ilska, klarhet, värme och förtvivlan. 

Skynda ner till Hornsgatan 72 för att upptäcka allt det spännande som denna magnifika italienska opera innehåller. Bellini är en av de storslagna skaparna av operor och Norma är ett av hans absoluta mästerverk. Detta får operafans inte missa. 

Club After Dark

Om vi tänker oss motsatsen till esport och  esports betting får vi kanske After Dark, schlagerduon som gjorde stor succé med låten “Dolce Vita” under Melodifestivalen. De är kända för sina fartfyllda shower med entertainment-club och i denna show är det franskinspirerat som gäller. Med fantastisk mat och dryck och ännu bättre uppträdanden kommer detta säkerligen att bli något alldeles extra.

Bege dig därför ner till Vasateatern mellan den 4 november och 17 december och upptäck denna spektakulära show. För om det är någon som kan glitter, glamour och entertainment så är det helt klart After Dark. Det är något vi verkligen ser fram emot i vinterns mörker. 

Danny Saucedo – The Run(A)way Show 2.0

Även om någon kanske tycker det är något fantasilöst att köra samma Show igen och döpa den till 2.0 så har Danny Saucedo fog för detta. I hans show som först hade premiär i Göteborg 2019 hyllades han stort för sin show då den tänjde gränserna för vad som kan vara möjligt i ett sådant sammanhang. Nu är han tillbaka med en uppdaterad version av showen och det är om möjligt ännu bättre än tidigare. 

Mellan den 3 – 12 november på Cirkus är showen aktiv och därför är det något alldeles extra vi har att se fram emot. 

 

Popular right now

SEARCH

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar