Jobbar du hemma och lider av smärta och stelhet i kroppen?


Posted July 14, 2021 in More

Idag är det ganska många som arbetar hemifrån, alla dagar i veckan eller ett par dagar i veckan. Ofta är det ju dock så att hemmet inte har anpassade kontorsmöbler eller rätt ergonomiska hjälpmedel. Om du ofta har ont i ryggen och nacken, så finns det en del saker du kan göra. Det för att hantera smärtan men även för att bli av med den.

Först och främst bör du se över din arbetsyta, där du sitter och jobbar. Du bör ha ett bra skrivbord, gärna ett som går att höja och sänka, samt en bra kontorsstol. Sitt helst inte vid köksbordet eller i soffan. Se även till att du regelbundet tar paus. Det kan vara för att sträcka på dig, eller göra något annat fysiskt. Under tiden du arbetar är det även viktigt att du byter arbetsställning och position ibland.

Rör på dig mer

Att sitta stilla och jobba timme ut och timme in, det är inte bra vare sig du jobbar hemma eller på kontoret. Dock är det ofta så att på en arbetsplats rör du dig antagligen oftare än du gör när du jobbar hemma. På kontoret måste du ju ta dig till lunchrummet, till andra medarbetare samt att du kanske även cyklar eller går till jobbet? Hemma har du det mesta nära dig. Det du bör göra är att se till att du varje dag gör något fysiskt som en promenad ute eller liknande.

Massage för att lindra smärta

Om du har mycket ont och är stel, så kan det vara bra att ta en massage Stockholm. Det finns ett bra företag som sysslar med en mängd olika typer av massage. De heter Stockholm Fysik och de erbjuder fem olika mottagningar runt om i Stockholm. Det är bara att välja den praktik som ligger närmast dig.

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar