Välj rätt lagerhylla


Posted 11 months ago in More

Det finns mängder med olika lagerhyllor och frågan är inte om du kommer att hitta en lagerhylla, frågan är hur du väljer rätt lagerhylla. Ett förslag är att börja med att tänka igenom användningsområde, omgivningen och önskad maxbelastning, så får du en säker arbetsmiljö som är effektiv att jobba i. Tänker du igenom dessa områden noga har du ett bra utgångsläge för att välja rätt lagerhylla.

Skillnader mellan olika typer av lagerhyllor

En lagerhylla finns i flera olika varianter, allt från en stålhylla för tyngre vikter till en plåthylla för enklare vikter. Men vad är egentligen skillnaden mellan de olika varianterna? Vad ska man titta efter när man väljer sin plåthylla, stålhylla eller trähylla? Kontrollera först vilket behov du har när det kommer till hur mycket vikt din hylla ska klara av. Varje hylla har olika viktbegränsningar på både hyllplanen individuellt men även maxvikten som din plåthylla, stålhylla eller trähylla kan klara av att bära. För lättare vikter fungerar en enklare lagerhylla med lättare belastningskapacitet, som till exempelvis en trähylla, utmärkt för förvaring på ett kontor eller i en städskrubb. 

Hyllsystem

Med ett hyllsystem har du möjligheten att bygga ut din hylla eller plåthylla exakt efter dina önskemål och behov. Du har möjligheten att anpassa ditt hyllställ exakt efter ditt behov, lägga till extra hyllplan, verktygstavlor eller till och med inbyggda arbetsbänkar i hyllan. Med ett hyllsystem får du helt enkelt en ökad flexibilitet där du kan anpassa din förvaringslösning exakt efter ditt behov. Är miljön din hylla ska stå i av det kallare slaget finns även rostfria lagerhyllor eller galvaniserade stålhyllor som alternativ. En rostfri plåthylla uppfyller alla de krav som ställs på hantering av livsmedel i till exempelvis ett kylrum, och en galvaniserad stålhylla funkar utmärkt på till exempelvis ett utomhuslager. Valmöjligheterna är många när det kommer till en lagerhylla, allt är beroende på vilket behov du har på din arbetsplats.

Popular right now

SEARCH

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar