Testa koreansk hudvård


Posted 2 months ago in More

Koreansk hudvård är en skönhetsrutin och filosofi som härstammar från Sydkorea och har blivit populär över hela världen på senare år. Den koreanska hudvården fokuserar på att uppnå en klar, strålande och ungdomlig hy genom en omfattande och noggrann rutin. I samband med koreansk hudvård, så kan du komma att höra talas om K-beauty. Det är ett samlingsnamn för all skönhet, både hudvård och kosmetik som kommer från Sydkorea.

Förebyggande hudvård

Koreansk hudvård har central fokus på att uppnå och bibehålla en återfuktad, hälsosam och strålande hy. Det koreanska skönhetstänket kretsar kring förebyggande vård och djupgående rutiner som syftar till att vårda huden från grunden. En av dess grundläggande principer är att huden alltid bör vara optimalt återfuktad och i balans, och aldrig utsättas för uttorkning eller solskador.

I motsats till den västerländska skönhetsrutinen, som ofta inriktar sig på att behandla solskador, pigmentfläckar och irritation när de redan har uppstått, betonar K-beauty vikten av att förebygga sådana problem från att uppstå överhuvudtaget.

Efter att ha utforskat K-beauty upptäcker många att produkterna är av hög kvalitet med noggrant utvalda ingredienser. Produkterna är särskilt kända för att vara milda och därmed minimera risken för utslag eller irritation. 

Utvalda ingredienser

I en typisk koreansk skönhetsrutin återfinns ett brett utbud av ingredienser som är utvalda för sina återfuktande, lugnande och lystergivande egenskaper. Dessa ingredienser är noga utvalda för att uppnå en sund och strålande hy. Bland de vanligaste ingredienserna finns till exempel snigelslem eller snigelsekret, som är populär. Det tack vare dess plumpande effekt, extremt återfuktande egenskaper och förmåga att arbeta på fina linjer. Det är känt för att ge huden en jämnare och mer ungdomlig textur.

En annan ingrediens är propolis, som är ett naturligt ämne som bin använder för att skydda sina bon från bakterier. Inom koreansk hudvård används propolis för dess antiinflammatoriska egenskaper, som kan hjälpa till att lugna irriterad hud och minska rodnad. Dessutom anses propolis vara lystergivande och kan bidra till att ge huden en naturlig glöd.

Bland andra utvalda ingredienser som kan förekomma finns bland annat Hyaluronsyra, Centella Asiatica, även känd som tigergräs samt grönt te. 

En typisk koreansk hudvårdsrutin består av flera steg

I en koreansk hudvårdsrutin utgör rengöring, toner, serum och fuktkräm själva grundpelarna. Dessa fyra steg utgör en oumbärlig grund för att vårda och balansera huden. Därefter har du möjligheten att utöka din rutin med ytterligare produkter beroende på dina specifika behov och önskemål.

Det allra viktigaste steget är just rengöring, så det kan vara bra att satsa på att göra en så kallad dubbelrengöring till att börja med. Det innebär att först göra en oljerengöring, sedan rengöring med en vattenbaserad produkt. 

Därefter använder du en toner, som gör att huden snabbt återfuktas samt får rätt pH-balans. Beroende på säsong eller vad du behöver för dagen, så kan du använda en återfuktande essence, som är en form av tjockare ansiktsvatten. Därefter kan du använda dig av serum, ögonkräm samt fuktkräm. 

Ett par gånger i veckan kan du använda dig av en snällare variant av exfoliering, en skrubb eller en syra, det före tonern. 

Behöver du mer fukt så kan du lägga en sheetmask, det efter serumet. Kvällsrutinen brukar avslutas med en nattmask. Glöm inte heller det allra viktigaste steget i en K-beauty-rutin, solkrämen. Den bör användas året om!

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar