Stockholmarna längtar efter att resa

Foto: Adamkontor/Pixabay
Posted June 22, 2021 in More

Det verkligen kliar i restarmen hos massor av Stockholmare- som det såklart även gör hos så många andra svenskar i övrigt. I slutet av maj månad så kom även EU-länderna till slut överens om de kommande vaccinationspassen och som är beslutade att gälla från och med 1 juli. Vaccinpasset ska visa att man som resenär är vaccinerad, har antikroppar eller ett man nyligen har gjort ett helt nytt PCR-test.

Vaccinationspasset ska vara digitalt och enkelt och smidigt att visa upp via sin smartphone eller annan mobil enhet men ska även kunna skrivas ut för alla resenärer som hellre föredrar detta. När det gäller eventuell karantänstid väl på resmålet så kommer detta att bli upp till varje enskilt EU-land att bestämma om. Detta är också rekommenderat att man kollar upp på förhand innan man sticker iväg ut på resande fot i sommar.

Resor som lockar svenskarna

Att vi svenskar är ett resgalet folk vet vi nog alla om vid det här laget. När vi heller inte har kunnat resa så som vi alla är vana vid så har självfallet också resandet och drömmen att komma bort för ett tag även ökat än mera hos många människor.

Det svenska klimatet med långa och kalla vintrar på många platser ihop med inte alltid så pålitligt varmt och soligt sommarväder är en ytterligare faktor till att vi svenskar verkligen älskar våra korta- som långa resor utomlands.

För många barnfamiljer, par och äldre så är det fortsatt de klassiska charterresorna till Spanien och Grekland som lockar allra främst medan det för andra kan vara de där mysiga weekendresorna till London eller Paris som man helst vill resa iväg till.

Hyr bil på plats

Oavsett vilken typ av resor som man allra helst föredrar så har man alltid fördelen att kunna hitta sin drömresa hos Escapeaway.se. Sedan 1999 så har Escapeaway erbjudit resor till Europas alla smultronställen vad gäller allt från resor till de härligaste badstränderna till storstadssemester med puls. Ett riktigt trevligt inslag bland resorna är de ”Hideaways” som erbjuds, vilket innebär otroligt charmiga boenden och undangömda pärlor som annars kan vara väldigt svåra att hitta.

För alla som vill åka ut och resa i sommar så kan det nästan alltid vara värt att hyra bil på plats på resmålet. Att hyra bil på resmålet gör oftast att man kan uppleva allt det genuina, vackra som ligger långt bort från de sedvanliga turiststråken och som man annars skulle riskera att missa. Känner man sig riktigt äventyrlig så varför inte enbart boka resan ner, hyra bil på plats och sedan byta mellan flera olika trevliga boenden under semesterns gång.

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar