Se Stockholm genom guidade turer

Foto: Slava Vishnyakov/Wikimedia commons
Posted July 19, 2022 in More

Om du ska åka på en semesterresa till Stockholm eller kanske välkomna några vänner till din vackra hemstad, så är det mycket som måste planeras. För att få se huvudstadens allra bästa sidor kan du själv hitta intressanta destinationer och planera dagen utifrån vad du vill se. Ett annat alternativ är att boka guidade turer för att verkligen få ut så mycket som möjligt av resan.

Guidade turer kan ta dig till platser som du kanske inte hade upptäckt själv. Ofta går man till samma destinationer och sevärdheter som alla andra, eller som man själv har sett tidigare. Men när någon annan arrangerar utflykten kan du upptäcka andra, spännande delar av Stockholm. Även du som bor i stan kan upptäcka nya områden och aktiviteter genom en guidad tur.

Ett tips är att boka guidade turer genom Hellotickets som gör det enklare att köpa internationella biljetter till olika evenemang över hela världen. Det finns massvis med olika turer att välja mellan och här listar vi några av de allra bästa:

Stockholm från vattnet

Stockholms skönhet ligger mycket i sin närhet till olika vattendrag och vad kan vara bättre än att upptäcka staden från vattnet? En del vattennära aktiviteter passar bäst på en solig dag, medan andra är lika härliga oavsett väderlek.

Varför inte boka in dig på en brokryssning där du kan njuta av ett otroligt landskap med broar och öar? På två timmar kan du kryssa i Stockholms vattenvägar och passera under de femton broarna som knyter samman de olika stadsdelarna och öarna. Brokryssningen som du kan boka genom Hellotickets tar två timmar och utgår från Strömkajen. Kryssningen sker i en täckt båt, vilket innebär att du kan göra den även om det regnar. På båten kan du fotografera Gamla Stan, kryssa förbi Djurgården och passera genom två slussar. 

För en kortare båttur kan du med fördel åka runt på en kanalkryssning i Stockholms underbara skärgård. Turen som kan bokas genom Hellotickets ger fantastiska utsikter över Djurgården, Fjäderholmarna, Prins Eugens Waldemarsudde, Vasamuseet, Södermalm, Slussen och andra spännande sevärdheter som bara kan ses från vattnet. Kryssningen avgår varje timme och guidningen sker på 11 språk genom ljudkommentarer.

Om det är fint väder på våren, sommaren eller tidig höst kan du vara med på en kajaktur i centrala Stockholm. Boka en kajaktur som tar med dig ut i Stockholms stadsskärgård på ett äventyr som varar i två timmar. Både nybörjare och erfarna paddlare kan vara med på turen som låter er uppleva alla centrala öar och pittoreska broar från havskajaken. 

För en kulinarisk upplevelse

Ibland är det lättast att lära känna en stad genom det lokala köket. Genom att boka en matrundtur där ni promenerar till olika kulinariska destinationer kan du göra just det. En fyra timmars promenad ger dig gott om tid att utforska allt från lokala delikatesser, traditionella matvaror och goda drycker. Med en professionell guide och små grupper är det en upplevelse som kombinerar spännande smaker och intressant information.

Det kan finnas olika guidade kulinariska vandringar att boka i Stockholm och de kan innehålla olika delar beroende på vem som arrangerar vandringen. Det är dock vanligt att gruppen besöker en saluhall där ni får smaka på olika delikatesser som ostar och viltkött. Ibland kan ni även besöka restauranger för smakprov eller hela rätter. Det är även vanligt att ni får provsmaka lokal öl eller någon annan dryck.

Historieälskare har mycket att upptäcka

Hela Stockholm andas historia och det finns otroligt mycket att upptäcka i huvudstaden, oavsett vilken tidsålder du är intresserad av. Mycket kan man upptäcka själv genom att bara gå runt, men det finns två saker som ingen får missa i Stockholm; Vasamuseet och Gamla Stan. 

Genom en guidad tur kan du se båda sevärdheterna ihop med en kunnig lokal guide. Turen startar i Gamla Stan där du får se Stockholms kungliga slott och Storkyrkan. Gruppen får sedan ta färjan till Djurgården där ni kan strosa runt bland all grönska. När ni sedan tar färjan tillbaka så tar ni er till Vasamuseet där ni får se det fascinerande sjunkna skeppet och lära er mer om Stockholms sjöfartshistoria.

Om du eller dina besökare är intresserade av vikingahistoria kan ni ta en utflykt utanför Stockholm till Sigtuna och/eller Uppsala. Under en hel- eller halvdag kan ni besöka Sveriges äldsta stad Sigtuna och fantasieggande Gamla Uppsala högar. Här får ni se  vikingarnas fantastiska kvarlämningar i form av runstenar och gravar. Lyssna på berättelser om vikingarnas mytologi, krig och legender som även återspeglas på runstenarna.

Popular right now

SEARCH

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar