Så säger oddsen om Stockholmslagen i Allsvenskan


Posted 4 months ago in More

Allsvenskan 2024 drar igång i påskhelgen och som vanligt blir det intressant att följa hur det går för Stockholmslagen i serien. Malmö FF är regerande mästare och favorit att vinna guldet även 2024 men tittar vi på oddsen finns det Stockholmslag som kan utmana. Såväl Djurgårdens IF som Hammarby IF är favoriter att vara med i toppen och AIK kan mycket väl vara med och utmana om en Europaplats. Vi ska titta närmare på oddsen hos bettingsajter med fokus på Stockholmslagen inför Allsvenskan 2024.

Bäst i Stockholm

 • Djurgården – 2,15
 • Hammarby – 2,50
 • AIK – 3,50
 • IF Brommapojkarna – 51,00

En spännande marknad för den som gillar att spela på nätet är vilket lag som blir bäst i Stockholm. Förra året slutade Djurgården fyra i Allsvenskan vilket var den bästa prestationen av ett Stockholmslag. Nu verkar spelbolagen tro att DIF återigen kommer vara det lag som slutar bäst till i Stockholm.

Hammarby ser dock väldigt spännande ut med den nye tränaren Kim Hallberg som gjorde succé som huvudtränare för Värnamo. Han tog den småländska klubben till en femte plats i Allsvenskan vilket minst sagt är imponerande med tanke på det spelarmaterial han hade att förfoga över.

Att vinna Allsvenskan

 • Djurgårdens IF – 7,00
 • Hammarby – 9,00
 • AIK – 17,00
 • IF Brommapojkarna – 251,00

Såväl Malmö FF som BK Häcken har lägre odds att vinna Allsvenskan än Djurgården men om Kim och Tolles mannar har en bra säsong kan de helt klart utmana om guldet. Med försäljningen av Lucas Bergwall för drygt 100 miljoner kronor har Bosse Andersson fått ett fint kapital och det borde kunna värvas spets inför säsongen.

AIK är med odds 17,00 långt ifrån SM-guldet. “Gnaget” slutade på elfte plats förra säsongen och var endast tre poäng ovanför kvalstrecket. Nu hoppas fansen på Strawberry Arena att det ska bli en bättre säsong. Men då krävs det helt klart bättre prestationer än förra säsongen som var riktigt svag av Solna-klubben.

Topp 3

 • Djurgårdens IF – 2,00
 • Hammarby IF – 2,50
 • AIK – 3,50
 • IF Brommapojkarna – 51,00

Oddsen på topp 3 visar att alla tre storklubbarna har chans att få en direktplats till kvaliferingsomgången i Europa. Återigen är det endast MFF och BK Häcken som har lägre odds men frågan är om inte spelbolagen överskattar BK Häcken en hel del? Visst har de haft två bra säsonger med SM-guld och tredje plats men de har tappat sin huvudtränare och största stjärna.

Blir en spännande säsong

Djurgården har än så länge inte värvat särskilt aggressivt. Men räkna med ett eller flera nyförvärv inför premiären. Fjolårsfyran har med försäljningen av Lucas Bergwall fått in nytt kapital som borde innebära att de kan spetsa in truppen rejält. För det lär behövas om de ska vara med och utmana om guldet.

För Hammarby ser saker riktigt intressanta ut. De har en tränare som bör kunna få ut mer av spelarmaterialet än föregångaren. Bajen har heller inget Europaspel att fokusera på, om de inte vinner Svenska Cupen, och därför bör de helt klart kunna nå en topplacering i Allsvenskan 2024. Laget är ett av de mer intressanta att följa kommande säsong.

AIK är svåra att placera inför Allsvenskan 2024. Visst har de skickliga spelare men förra säsongen var ett rejält bottennapp. Nu är frågan hur de kan återhämta sig inför 2024. Är Henning Berg rätt man att leda laget? Med Anton Saletros i truppen finns det en klart lysande stjärna.

BP är också svåra att placera. De spelade en fin fotboll med Olof Mellberg men klarade sig kvar via kval. Kan de  lyckas bättre den här säsongen?

SEARCH

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Norges Casino

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar