Letar du efter en arbetsplats till ditt företag? Här är några av de bästa kontorshotellen i Stockholm där du kan hyra en arbetsplats.


Posted 9 months ago in More

Stockholm är epicentrum för nordisk innovation och ett dynamiskt nav för både startups och företag. Som Sveriges största stad- och en av de snabbast växande regionerna i Europa är Stockholm en blomstrande affärsmetropol full av livlig energi.

Från och med 2023 är Stockholms företagsmiljö mer dynamisk än någonsin. Här huserar några av världens mest innovativa företag (tänk Spotify, Klarna och King), och staden har gjort sig känt som en teknikkunnig och framåtsträvande affärsdestination. Den rankas högt bland europeiska städer för startups och företag i tillväxtfas. Entreprenörer från hela världen strömmar till staden för dess rika möjligheter, kvalificerade arbetskraft och robusta digitala infrastruktur. Här nedan följer viktiga fakta om Stockholms affärs- och kommersiella fastighetsmiljö år 2023:

  • Vakansgraden för kontorslokaler i Stockholm är 3,5 %, vilket är lägre än det europeiska genomsnittet på 5,5 %.
  • Hyrespriserna för kontorslokaler i Stockholm ökar, och den genomsnittliga hyran för en utmärkt kontorsyta är nu 1 000 kronor per kvadratmeter och år.
  • Staden har flera betydande affärsdistrikt, inklusive Norrmalm, Södermalm och Kista.
  • Stockholm är en populär destination för startups, med flera inkubatorer och acceleratorer som finns placerade i staden.

Den kommersiella fastighetsmiljön i Stockholm har också utvecklats för att hålla jämna steg med detta blomstrande affärsklimat. Det sker en övergång mot mer flexibla och samarbetsinriktade lösningar, vilket återspeglas i den ökande populariteten av kontorshotell.

Kontorshotell i Stockholm erbjuder en mängd olika bekvämligheter för att möta behoven hos dagens mångsidiga arbetskraft. Från höghastighetsinternet och mötesrum till avslappningsområden och nätverksevenemang. Dessa utrymmen är designade för att inspirera till produktivitet, kreativitet och samarbete. Oavsett om du representerar ett multinationellt företag, en blivande startup eller är frilansare, så finns det ett kontorshotell i Stockholm redo att tillgodose dina professionella behov. Här är några exempel från lokala hyresvärdar:

Kontorshotellet på Humlegården heter Park Venue. Det är den perfekta lösningen för att arbeta fritt, flexibelt och kostnadseffektivt. Genom att hyra en arbetsplats på detta kontorshotell får du gratis och obegränsad tillgång till businessloungen på Park Venue och andra attraktiva platser i centrala Sverige. Gratis trådlöst nätverk, gratis kaffe och te. Du kan även dra nytta av det professionella administrativa teamet som finns på alla center. Använd professionella mötesrum, videokonferensutrustning, administrativa tjänster och kontor för alla typer av företag. De erbjuder kontorslösningar som passar alla behov och alla budgetar. Fri arbetsplats i affärsloungen och tillgång till fullt möblerade gemensamma utrymmen såsom kök, kopieringsrum, cafeteria och reception. Den största fördelen är att alla extra kostnader för fastighetsskatt, vatten och el ingår från 179 kr per månad.

Nära Danderyds sjukhus hittar du vårt trevligt inredda kontorshotell för dig och ditt företag, kallat Spaces Vendevägen. Det finns gott om parkeringsplatser för dig som väljer att ta bilen dit. Kontorshotellet ligger också bara 7 minuters promenad från pendelstationen och det är lika nära till Danderyds tunnelbanestation. Kontorshotellet har öppna ytor med kontorsbord, mobila sittplatser och kontorsrum. Alla paket kan anpassas efter dina behov. Snabbt internet och kaffe ingår självklart. För mer information, inklusive hyrespris, krävs direktkontakt med hyresvärden.

Kontorshotellet på Sankt Eriksgatan 60. Det ligger i norra delen av det trendiga området Vasastan, i centrala Stockholm med ett rikt utbud av hotell, gym och lunchrestauranger i närheten. Centret är strategiskt beläget intill E4:an, och flygbussarna till Arlanda stannar precis utanför dörren. Tunnelbanestationerna Odenplan och Sankt Eriksplan ligger också bara fem minuters promenad bort.

Med en av Stockholms mest attraktiva platser, precis intill Nybroviken, finns kontorshotellet på Birger Jarlsgatan 28. Utöver Nybroviken ligger även Stureplan och Djurgården alldeles i närheten. Här finns ett brett utbud av butiker, restauranger, gym och caféer. Riche, som finns i samma byggnad, är populärt både för en god lunch mitt på dagen och en middag efter arbetsdagens slut. SATS Stureplan och Sturebadet ligger också ett stenkast från kontoret. Kontorshotellet har en blandning av stora och små rum. Här erbjuds en elegant miljö med en representativ adress. I hyran ingår en bemannad reception/växel för att ta hand om dina samtal och besök, konferens- och mötesrum, posthantering, tillgång till kontoret 24/7 – året runt, internet, telefonabonnemang, kopiatorer, skannrar, kaffe- och te, färsk frukt och städning. Det finns möjlighet att få hjälp med bland annat sekreterartjänster, kemtvätt, budtjänster, försäljning av kontorsmaterial- och resebokningar, samt IT-support och utskrifter. Läget är naturligtvis viktigt, och ett kontor intill Nybroviken är både eftertraktat och uppskattat. Området erbjuder ett brett utbud av prisbelönta restauranger, butiker och gym. Hyrespriset får du direkt från hyresvärden. 

Solna Centrum kontorshotell är omgivet av 95 butiker och 22 restauranger. Kontorshotellet finns i stadskärnan, på femte våningen, mitt i stadens hjärta. Förbindelserna hit är utmärkta. En timmes fri parkering i garaget och närheten till E4/E20 uppskattas av många. Tunnelbana, pendeltåg och flera busslinjer finns precis utanför kontoret. Om du föredrar att cykla går både Kungsholmen och innerstaden snabbt att nå. Om du reser mycket är det enkelt att ta sig till både Arlanda- och Brommas flygplatser. Blå linjen och Arlanda Express gör resan till och från Arlanda smidig och snabb. Flygbussen är också ett populärt alternativ. Här har du alla möjligheter att hitta ditt favoritkontor, med en bra mix av stora och små rum. I hyran ingår en bemannad reception/växel för att hantera dina samtal och besök, konferens- och mötesrum, posthantering, tillgång till kontoret dygnet runt – året om, internet, telefonabonnemang, kopiatorer, skannrar, kaffe- och te, färsk frukt och städning. Det finns även tjänster som sekreterare, kemtvätt, budtjänster, försäljning av kontorsmaterial- och resebokningar. Läget är perfekt stationerat nära till stadskärnans breda utbud av butiker, restauranger och caféer, Centret erbjuder även livsmedelsbutiker samt ett gym.

Som du märker har Stockholm ett omfattande- och mångfacetterat utbud av platser och tjänster när det kommer till kontorshotell. Trots det kan kontorshotellen i Oslo, Norge, konkurrera med dem på många sätt. Så om du står inför ett val mellan de båda, välj klokt. 

Stockholm, Sveriges pulserande innovationscentrum, är en blomstrande knutpunkt för företag, startups och allt som har med teknik att göra år 2023. Stadens kommersiella fastighetsmarknad utvecklas ständigt, och kontorshotell har blivit det optimala valet för entreprenörer och företag som söker efter flexibla, samarbetsvänliga och kreativa arbetsplatser. Med hjälp av MatchOffice kommer du enkelt kunna hitta en lämplig kontorslokal på snabbt och smidigt.

Dessa kontorshotell handlar om komfort, förbindelser och bekvämlighet. Detta med faciliteter som höghastighetsinternet, mötesrum, avslappningsutrymmen och nätverksevenemang. De är utformade för att hålla dig produktiv, kreativ och uppkopplad. Så när du söker efter ett riktigt kontorshotell, var tydlig med dina behov- och önskemål från arbetsplatsen. Ta hänsyn till faktorer som läge, tillgång till kollektivtrafik, närhet till bekvämligheter och naturligtvis din budget. Se till att du förstår vilka tjänster och faciliteter som ingår i hyran. Och slutligen, var inte rädd för att förhandla om villkoren – det är trots allt din arbetsplats vi pratar om!

För att hitta den bästa lösningen är det alltid en bra idé att besöka lokalerna personligen. Boka en visning, ta en rundtur och se var du känner dig mest bekväm och produktiv.

SEARCH

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Norges Casino

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar