Konsten att skapa ett äkta Stockholmskontor


Posted February 10, 2022 in More

Stockholm förbluffar med sin fantastiska skärgård, Gamla stans anrika byggnader, slottet, stadshuset och alla fantastiska broar som bildar ett eget universum mitt inne i staden. Att bo i Stockholm är utan tvekan en fin och utmanande upplevelse. Fin därför att du får lov att njuta av allt som Sveriges huvudstad har att erbjuda och utmanande för att staden för mig sig en hel del stress som inte alla är vana vid. 

Vad gör du ifall du har ett eget företag och står inför uppgiften att skapa ett äkta och minnesvärt kontor i stil som passar Stockholm? Först och främst ska du tänka på följande:

  • Hitta rätt lokal som passar din verksamhet. Om uppgiften känns överväldigande kan du alltid få hjälp av en mäklare. 
  • Köp alla kontorstillbehör som behövs. Allt från överstrykningspennor till papper och block behövs. 
  • Ergonomiska stolar och skrivbord är alltid att föredra då de skonar nacke och rygg för de som ska arbeta. 
  • Belysningen är ett kapitel för sig och måste anpassas kontorets storlek, skribordsplaceringen och ljuset som kommer in från fönstren. Att kombinera takbelysning med bordslampor är oftast ett bra alternativ
  • För att minska oljudet och skapa mer privata arbetsplatser kan du skärma av skrivborden. På det sättet får du en välbehövd avskildhet som uppskattas av medarbetarna

Dessa tips låter lite mer generella och här pratar vi ändå om att skapa ett kontor i Stockholmsstil. Hur gör du det berättar vi i nästa rubrik. 

Måla väggarna i Stockholmsvitt 

Stockholm kräver enkla linjer och en genomtänkt och vacker interiörsdesign. Vad sägs om att börja med att måla kontorsväggarna i Stockholmsvitt? Det är en vit färg med en smula beige i sig. Den är vacker och passar huvudstaden. 

Vad sägs om att ha några böcker om Stockholms historia i hyllorna på kontoret? På det sättet kopplar du samman arbetsplatsen med staden den är i. Dessa två förslag är relativt enkla och inte speciellt kostsamma samtidigt som de är rätt effektiva och ger en klar vinkling. 

Anpassa kontoret för stressade Stockholmsbor 

Som det sades tidigare innebär livet i Stockholm en stor dos stress. För att ha glada medarbetare behöver du anpassa kontoret till storstadens livsstil. Hur kämpar du mot stressen? En beprövad och bra lösning är att ha ett rum eller hörna där kollegor kan samlas, ta sig en kopp kaffe och pusta ut. Detta skapar inte bara en bra gemenskap utan kan även bidra till medarbetarnas välmående. 

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar