Jämför långivare för att hitta ett företagslån med förmånlig ränta och villkor


Posted March 25, 2023 in More

Många svenska företag använder företagslån för att finansiera såväl sin tillväxtfas och plötsliga nödutgifter som investeringar i nya lokaler och anställning av nya medarbetare. Företagslån kan således vara en investering i ditt företags framtid, men det förutsätter att lånet som tas har en låg ränta och minimala avgifter. För att garantera bästa möjliga företagslån kan du med fördel jämföra långivare på den svenska lånemarknaden.

På en webbplats som företagslån.net sammanställs de ledande aktörerna på den svenska lånemarknaden i en överskådlig lista. På så sätt får du en förteckning över några av landets mest framstående långivare och deras respektive lån, så att du kan jämföra utbudet och hitta det billigaste och mest förmånliga lånet för ditt företags behov. 

Låneförmedlare pressar ner räntorna och ökar transparensen

Låneförmedlare är alltså verksamheter såsom företagslån.net som fungerar som mellanhänder mellan långivare och låntagare för att förenkla låneprocessen. Syftet är att göra det lättare för låntagare att hitta ett låneerbjudande som passar deras behov och lättare för långivare att bli matchade med rätt låntagare. Detta görs genom att skicka låntagarens ansökan om företagslån till flera olika långivare och därefter matcha dem med varandra. På så sätt slipper du som konsument gå igenom alla långivares webbplatser och skicka in flera ansökningar.

Men förutom att underlätta processen pressar låneförmedlare också ner räntorna och ökar transparensen på lånemarknaden. De pressade räntorna beror på att det nu finns flera långivare som konkurrerar om att erbjuda dig sina tjänster. Den ökade transparensen beror på att låneförmedlare är tydliga med vilka avgifter som ingår, så att du och ditt företag inte slutar med att ta ett lån med mindre förmånliga villkor än ni förväntat er.

Färre kreditupplysningar skonar företagets kreditvärde

När du ansöker om ett företagslån skickas din ansökan till flera olika långivare, inte bara till en. Det innebär att du förutom att spara tid inte fördärvar ditt företags kreditvärde lika mycket. Det beror på att det alltid görs en kreditupplysning i samband med låneansökningar, och att många kreditprövningar har en negativ inverkan på din kreditvärdighet.

Med andra ord är en låneförmedlare mer skonsam mot ditt kreditvärde än det konventionella sättet att ansöka om företagslån. Du vill trots allt ha ett starkt kreditbetyg för att ditt företag ska kunna behålla sin status i framtiden. Ett försämrat kreditbetyg kan nämligen leda till att framtida låneansökningar avslås och påverka andra delar av verksamheten negativt.

Låna smart – jämför dina alternativ innan du tecknar ett avtal

Det är viktigt att inte förhasta ditt beslut om ett företagslån; även om du kanske behöver pengarna omedelbart är det lånat kapital vi talar om. Om du inte är välinformerad om riskerna med lån kan det få förödande konsekvenser för ditt företag. 

Därutöver vill du garantera ett lån till lägsta möjliga ränta för att slippa betungande kostnader för företaget. På samma sätt som du kan skära ner företagets utgifter genom att jämföra elbolag och på så sätt spara på elräkningarna, kan du också öka sannolikheten för att få ett förmånligt lån genom att jämföra långivare. Och det om något är synonymt med att låna smart.

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar