Inred med canvastavla


Posted September 29, 2021 in More

Canvastavlor så väl som andra sorters tavlor, bilder och fotografier är ganska så tacksamma att inreda med. Genom att satsa på att hänga upp en snygg canvastavla eller flera, så kan kala väggar få liv. Att hänga upp tavlor, det kan göras på en mängd olika sätt. Ibland är det inte ens att de behöver hängas upp, utan kan ställas ut på olika sätt. 

Ett hett tips många gärna ger när det handlar om att inreda med tavlor, det är att skapa en tavelvägg. Det kan göras med olika tavlor i olika storlekar och former. Det går även att kombinera med speglar. För att du ska få bästa tavelväggen, organisera hur du tänkt att alla tavlor ska sitta med varandra, på golvet. Du kan då ändra om och se vad som passar bäst, det före du börjar spika i väggen.

Andra inredningstips med canvastavlor

Även om det allra vanligaste sättet är att hänga upp sin canvastavla på väggen så är det inte ett måste att göra det med alla dina tavlor. Det kan vara snyggt att ha några stående i köket, på en snygg köksbänk. Annars, om du har riktigt stora tavlor, så kan det vara snyggt att ha dem stående på golvet. Tavlor kan egentligen ställas lite var stans i ditt hem. Det går att ha öppna hyllplan, tavellister, ha dem i fönstret på fönsterbrädan och så vidare. Det är egentligen bara din egen fantasi som sätter gränserna.

Att hänga upp tavlor

Om du ändå vill att dina tavlor ska hängas upp på väggen, så är det bra att ha en plan på hur du vill att de ska vara. Vill du bara ha en enda stor canvastavla på en av väggarna, eller föredrar du att ha flera små? Om du ska hänga tavlor, som på rad, så är det viktigt att du mäter noga. Det gäller att få en rak linje. Om tavlorna däremot ska hänga under varandra, så ha den största överst. Sedan kan du även se till att sätta dem kant i kant eller ha dem i helt raka linjer.

Det är bra att ha koll, före du tar hammare och spik och kör på. Dumt att göra en massa hål i väggen innan du vet hur du vill ha det. Därför bör du mäta noga, samt även testa på olika kombinationer genom att lägga dem jämte varandra på golvet. Det gör att du kan se vad som passar att ha ihop och inte samt även se hur de ska vara tillsammans med varandra.

Egen konst på väggarna

Om du vill ha egen konst att hänga upp, så kan du ju måla egna tavlor på canvasduk. Det är även smart att ta egna fotografier och förstora dem, rama in och sedan hänga upp på väggarna. Om du föredrar att låta andra göra det konstnärliga men ändå så att säga bestämma motiv, så kan du hos oss på konstlagret be oss att skapa en målning med ditt eget motiv. Du beskriver enkelt vad du vill ha för konst målad och beskriver ditt motiv så länkar vi samman dig med din egna konstnär som utför arbetet efter dina instruktioner! 

SEARCH

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Norges Casino

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar