Få hjälp med en hårtransplantation


Posted February 12, 2021 in More

Att tappa hår, det är inte så ovanligt utan det sker hos alla, men i olika omfattningar. Det kan även bero på olika saker att man tappar hår eller börjar bli tunnhårig. Alla tappar vi ett visst antal hårstrån varje dag. Sedan finns det de som tappar mer än normalt och det kan då leda till att man får tunnare hår, kala fläckar, höga hårfästen med mera. Orsaker till att håret kan börja tunnas ut eller falla av kan bero på ålder, stress eller sjukdomar av olika slag. Som tur är så kan man få hjälp hos en hårklinik i Stockholm. Nämligen Akacia Medical. De är en av Sveriges mest erfarna hårkliniker. De kan till exempel erbjuda hårtransplantationer.

Olika orsaker till håravfall

Det är som sagt helt normalt att tappa lite hår, det gör alla, oftast mellan 50–100 hårstrån per dag. Men så finns det de som tappar mer än så. En orsak är ärftlighet, vilket är mer vanligt hos män. Denna typ av håravfall kan komma redan då man är i tjugoårsåldern. När kvinnor har det ärftligt, så är det oftast i övergångsåldern som det börjar märkas. Andra orsaker till håravfall är sjukdomar, påfrestningar och stress. En del får tillbaka sitt hår, medan andra kan ha behov av en behandling. Sjukdomar som kan ge håravfall är bland annat diabetes, sköldkörtelsjukdomar och järnbrist. Fläckvis håravfall beror oftast på en sjukdom som heter alopecia areata.

Få tillbaka håret

En del accepterar att bli av med håret och väljer att ha huvudet helt rakat. Men det är inte ett måste. Det finns olika behandlingar att få så väl som att det går att göra hårtransplantation. En behandling som du kan få hos Akacia Medical är en trombocytbehandling, eller PRP. Denna hårklinik i Stockholm kan alltså hjälpa dig att få tillbaka ditt hår igen och det med enkla metoder.

 

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar