Detta händer i Stockholm under julhelgen


Posted December 15, 2022 in More

Årets kanske största högtid är definitivt precis bakom hörnet, men vad ska man göra under julhelgen? Många kommer att spendera tid med släkt och familj men vad annat kan man göra? I denna artikel ska vi ta en närmare titt på vad som händer i Stockholm under julhelgen, men vi vill även hänvisa dig till sidan ReviewsBird där du kan läsa omdömen innan du genomför din julshopping.

År 2022 infaller själva julaftonen på en lördag, vilket innebär att en av årets största festdagar kommer infalla på söndagen (som tur är har även de allra flesta annandag jul ledigt). Oavsett om man är en person som gillar att festa eller inte, finns det så många saker man kan göra under julhelgen. Hela avlånga Sverige är fullt av event under jul- och nyår, men nedan kommer vi ta en närmare titt på vad som händer i Stockholm.

Fira jul i Stockholm

Många anser Stockholm som en av de bästa ställen i hela Sverige att fira jul på. Staden kryllar av julglada människor, tomtar och julbelysning i mängder. Redan långt innan julen väljer Stockholm att påbörja sitt julfirande, och faktum är att de i mitten på november tänder flera torg och gator med omkring en miljon LED-lampor. Nedan kommer några ställen och evenemang du kan besöka en mysig vinterdag i Stockholm. 

Skansens julmarknad – En julmarknad, det är få saker som drar upp julstämningen så pass mycket. Varje år ordnas det en julmarknad på Skansen och denna tillställning har faktiskt hållit på sedan början på 1900-talet. På marknaden kan man köpa hantverk, godsaker samt julmat. Julmarknaden på Skansen är långt ifrån den enda julmarknaden i Stockholm, men det är en som värd att besöka. 

Julbord på Vaxholm Kastell – Sugen på att äta julmat som du för en gång skull inte behöver tillreda själv? Om du är det kan du svänga förbi julbordet på Vaxholms Kastell. Detta är en av de mest besökta platserna i Stockholm i juletider så vill du säkra din plats råder vi dig att göra din bokning i god tid. 

Stockholm Santa Run – Har du som nyårslöfte att bli mer hälsosam och tänka på träningen nästa år? Isåfall är detta det perfekta eventet för dig att besöka för att påbörja ditt nyårslöfte. Varje år hålls Stockholm Santa Run som är ett lopp på tre kilometer där mer än 1 4000 deltagare utklädda till jultomtar springer på Stockholms gator. 

Gröna Lund – Vi älskar att besöka nöjesfältet Gröna Lund när som helst under årets lopp, men det är något som gör parken extra magisk under julen. Varje år har parken en stor satsning de kallar Winter Wonderland där de erbjuder sina besöka vinteraktiviteter, matupplevelser samt storslagen belysning. 

NK:s julskyltning – Varuhuset NK har frekvent aktiva besökare, men antalet går upp i juletider eftersom de erbjuder en sevärd julskyltning. Förutom att du kan köpa julklappar och kolla på julskyltningen har du på plats även chansen att träffa tomten själv. 

Åk skridskor – Under vinterhalvåret öppnas fler olika skridskobanor i staden. Ta med barnen eller vännerna på en skridskotur och varför inte avnjuta en kopp glögg och en lussebulle på ett café efteråt?

Förutom dessa återkommande traditionerna ordnas det varje år olika typer av julkonserter och andra evenemang. Julen är till för alla, barn såväl som äldre och oavsett hur din familj ser ut kommer du att hitta något passande ni alla kan göra. De som är över 18 har troligtvis redan planerat med alla vänner vart de ska gå ut på juldagen och många barer och nattklubbar tar vara på den stora festdagen och erbjuder sina gäster något speciellt. 

Finn julstämningen

Även fast man kanske hade velat har inte alla möjligheten att gå på en julkonsert eller ett julbord, men det finns så mycker mer man kan göra. Om du känner att du inte riktigt funnit den rätta julstämningen kan du göra dessa saker: 

  • Lyssna på julmusik
  • Ställ igång med julbak tillsammans med hela familjen
  • Ha en mysig glöggkväll, antingen med alkohol eller utan beroende på sällskapet
  • Ha en helkväll där du och ditt sällskap endast kollar på julfilmer eller serier
  • Skriv julkort och skicka till släkten, varför inte lämna ett i grannens postlåda?
  • Slå in julklappar i lugn och ro, varför inte lägga till några egna rim också?

Alla där ute firar inte jul och köper alltså heller inga julklappar men om ännu inte köpt alla dina julklappar ska du inte glömma att kolla in ReviewsBird. Där kan du läsa recensioner om en mängd olika nätbutiker, vilket kan löna sig nu i juletider då beställningar ska göras.

SEARCH

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Norges Casino

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar