Bygg ett nyckelfärdigt hus


Posted September 28, 2021 in More

Med rätt hustillverkare är det en trygg lösning att bygga ett nyckelfärdigt hus. Men det finns en del saker du bör ha i åtanke för att hitta rätt hus för dig och din familj. 

Här ger vi dig några tips och tricks med saker att tänka på.

Hitta rätt hustillverkare

Det bästa är att låta jakten på det perfekta nyckelfärdiga huset ta tid. Gör dig inga drömbilder i förtid eftersom det finns en stor risk att du då blir besviken. Jämför många olika hustillverkare och inte endast via deras hemsidor. Utan ta hjälp av sociala medier och besök faktiskt hus som tillverkaren har byggt innan du bestämmer dig. 

Går det att få ner slutkostnaden?

Om du är villig att krångla till det lite är det fullt möjligt att få ner kostnaderna en hel del. Men det är upp till hur mycket arbete du själv faktiskt vill lägga ner på att bygga ett nyckelfärdigt hus. 

Du kan välja att köpa ett nyckelfärdigt hus av tillverkaren och att även låta tillverkaren ta hand om hela processen. Detta kallas totalentreprenad och är ett väldigt populärt samt tryggt vis att bygga hus på.

Dock väljer många att köpa ett nyckelfärdigt hus av tillverkaren och sedan anlita ett annat byggföretag för att montera huset. En så kallad generalentreprenad som kräver lite mer av dig själv.

Om du däremot vill vara involverad i monteringen av det nyckelfärdiga huset kan du istället välja delad entreprenad. Men var då beredd på att byggprocessen blir mer krävande. Dock får du ner priset en hel del.

Hur finansierar du det hela?

Du kan oftast välja mellan två alternativ. Och i slutändan är det upp till banken hur du måste gå tillväga. De flesta måste dock skaffa ett så kallat byggnadskreditiv av banken. Men ofta går det faktiskt att helt enkelt utöka bolånet på din befintliga bostad. 

Kontakta flera olika banker och jämför för att hitta det bästa alternativet för dig.

 

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar