Bra frågor och svar för dig som ska köpa spabad


Posted August 30, 2021 in Other

Är du sugen på att skaffa dig ett spabad? Det är inte fel att ha på terrassen, nu när hösten är här och även under vintern.

Om du funderar på att skaffa dig ett spabad, så får du här ett gäng med vanliga frågor många har om dem, samt svar på dem med så klart!

Vad är ett spabad?

Om man ska förklara det enkelt, så är det i stort sett ett slags badkar, som är tillverkad i glasfibrer och akryl samt att de även ofta har massagemunstycken, liggplats och sittplats samt att den även har en elvärmare och isolering. Den har alltid den temperatur du vill att den ska ha.

Vad ska jag tänka på när jag väljer spabad?

Du bör fundera på var du vill ha den, om du har platsen för den. Sedan hur många som ska sitta/ligga i den. Hur långa eller korta ni är i familjen spelar även det roll. Sedan är det ju även så att du måste fundera på om det ska ha avancerad utrustning eller om det bara ska vara enkelt mysbubbel så att säga.

Hur installerar jag mitt spabad?

Eftersom att badet drivs med el, så måste det dras fram till badet. Det kan vara en god idé att ta in en elektriker för det jobbet!

Vad ska jag tänka på gällande placering av spabadet?

Det är viktigt att se till så att din jacuzzi har en stabil grund att stå på. Att ha det på din altan, terrass eller trädäck brukar fungera bra. Ska du ha den på gräsmattan, så bör du se till att gjuta en platta att ha under. Det kan vara bra med att placera den skyddat både från insyn och vind.

Hur ofta bör jag byta vatten och hur rengör jag vattnet?

Du bör varje gång du badar se till att kontrollera kvaliteten på vatten. Det genom att kolla på dess pH-värde. Det ska ligga mellan 7–7,4 för att vara korrekt. Det är då du får ett klart vatten. Dessutom är det då kloret fungerar som det ska. Du bör se till att använda dig av snabblösligt klor, gärna i kombination med aktivt syre. När det gäller att byta vatten, så behövs det inte göras mer än 2–3 gånger per år.

Hur underhåller jag mitt spabad för bäst resultat?

Det du bör se till att ha koll på är alla vattenvärdena för det gör att det blir ett bättre badvatten. Se även till att underhålla locket. Det görs genom att du ser till att impregnera det 2–3 gånger per år. Då kommer det stå emot både smuts och fukt längre.

Varför ska jag välja spabad istället för pool?

Det är ju inte ett måste att välja antingen eller. Har du råd och plats, varför inte ha båda delar? Dock är det ju så att ett spabad, det kan du använda året om och är särskilt bra att kunna umgås på ett annorlunda sätt. Det är ju hur mysigt som helst att krypa ner i ett varmt bad ute, när det är kallt.

Köp ett spabad

Om du vill ha det lite lyxigare på din altan, satsa då på att köpa ett spabad. Det finns ju idag många bra varianter att hitta, så det finns något som passar alla!

 

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar