Behåll stilen när du sportar

Photo: Bicanski/Pixnio
Posted March 25, 2021 in More

Stockholmarna är duktiga på sport. I staden finns massor av gym – och nya öppnar hela tiden. Vi tränar både inomhus och utomhus. De senaste trenderna heter crossfit och padel – men klassiker som kallbad vid Hellasgården och långdistanslöpning lockar också många. Men förutom att vara riktigt sportiga så gillar stockholmarna som bekant även mode. Så hur gör man då om man vil behålla den rätta modestilen när man sportar? Häng med i vår sportiga stilguide så får du svaret på alla dina frågor.

Satsa på sportklockan

Vill du ha en snygg stil – glöm inte accessoarerna. Det är ju ofta accessoarer som fulländar en outfit. Med de rätta detaljerna skapas en snygg helhet. Ett tips och därför att satsa på en riktigt snygg träningsväska. Den är inte bara praktisk, utan adderar ett spännande element till din look. Du kan välja mellan allt från klassiska ryggsäckar till axelremsväskor i retrostil. Oavsett om du är på väg till yogapasset eller volleybollträningen så behöver du ju lite förvaring. Smycken då? Ofta behöver man ta av sig armband och halsband under träningspasset. Vill man ändå ha en accessoar är tipset satsa på en sportig klocka. Men den bibehåller du garanterat stilen, och vill du hitta inspirationen till sportiga klockor kan du gärna kolla in VALMANO. Det finns sportklockor för alla typer av aktiviteter – till exempel sådana som kan du mäta din puls. Sportklockor har flera smarta funktioner, och du kan välja mellan modeller i flera olika prisklasser. Många sportklockor har lite bredare armband och är ofta 100 % vattentäta. Allt för att du ska kunna njuta av nästa sportpass. Det finns självfallet sportklockor i både dam- och herrmodeller. Vill du ha en lite enklare modell, kan du t.ex. satsa på ett armbandsur med tygband.

Okej att åka tunnelbana i träningkläder?

Ja, att vi som bor i Stockholm älskar sport råder det knappast ingen tvekan om. Som du tidigare har kunnat läsa här hos oss på totallystockholm.se, så vågar vi faktiskt säga att huvudstaden är den bästa staden i hela landet för sportfantasten. Mindre gym finns både i innerstan och närförort. Lägg till detta många mil löpspår och skidspår i de gröna skogarna kring Nacka och Bromma och många andra områden.

För många stockholmare är träningen helt enkelt en naturlig del av livet. Vi tränar innan vi åker till jobbet och klämmer in ett simpass innan dagishämtningen. Ibland åker faktiskt träningskläderna på redan där hemma, vilket betyder att vi kanske sätter oss på tunnelbanan i vår träningsoutfit. Vad säger då stilexperterna om det här? Får man bära sina träningskläder även utanför gymmet? Det är helt okej! Nuförtiden finns det nämligen mängder av snygga träningsplagg. Dagens träningsplagg är både coola och snygga. När vi drar på oss löpartightsen känner vi oss starka – och väljer du en snygg modell behöver du knappast skämmas på tunnelbanan. Att ta sig till och från träningen, iklädd träningskläder, är alltså helt okej! Och vem vet? Kanske kan ett snyggt träningsset även inspirera medresenärerna?

Välj rätt material

För att få till en bra sportlook gäller det att välja material av hög kvalitet. Sätt ribban högt, satsa på slitstarka kläder som håller för tuffa träningspass. Rätt material ger god rörlighet och du kan utföra dina övningar utan att störas av material som stramar. Att välja kvalitetsmaterial är väldigt viktigt då det gäller tighta träningskläder. Dessa ska ge stabilitet, men självklart utan att strama. Rörelsefriheten är alltid viktigast. Särskilt viktigt med rörligheten är det självfallet om du tränar yoga, pilates eller någon annan typ av rörlighetsträning. Tänk på att alltid välja material som andas. På så sätt så håller du dig lite svalare genom hela träningspasset.

Kläder som inspirerar

Det är inte alla dagar som det känns kul att träna. Vissa dagar saknas helt enkelt energin, andra dagar lusten. För att hitta tillbaka till träningslusten kan faktiskt de rätta kläderna och accessoarerna hjälpa till. Med rätt sportplagg kan du väcka träningslusten igen, och orkar kanske kämpa lite extra på löpbanan. Så förutom att ge stöd i din träning – välj plaggen som inspirerar dig att kämpa lite extra!

Regn och rusk? Det finns självfallet plagg som passar för alla typer av outdoor-aktiviteter. Bra träningsplagg kombinerar en snygg stil med smarta funktioner. Stockholm är fullt av grönområden. Från Långholmen till Björkhagen är Stockholm en grönskande och härlig stad. Inte långt från storstaden finns till och med flera naturreservat. Så varför inte skaffa ett par rejäla gummistövlar? Ge dig ut och njut av naturen! Du kan garanterat behålla den rätta stilen även mellan tall och gran.

Slutligen: våra bästa tips

Behåll stilen när du sportar. Gamla, fula träningsoveraller hör gårdagen till. I dag finns det mängder av snygga sportplagg som fixar stilen – och accessoarer som rundar av looken på bästa sätt. Stockholmarna älskar träning och mode precis lika mycket. Det bästa av två världar med andra ord! Följ våra tips för att hitta den rätta stilen för just dig – oavsett om du är löpare, fotbollsspelare, yogafantast eller crossfit-proffs har vi de bästa stiltipsen för dig. Följ dem för att behålla stilen både under träningspasset och på vägen dit.

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar