5 saker att tänka på inför flytten till Stockholm


Posted August 26, 2021 in More

Har du äntligen bestämt dig för att packa ihop och flytta till huvudstaden? Grattis! Du kommer älska det här. Innan du flyttar är det dock några saker du bör ha i åtanke.
Att flytta till Stockholm kommer att innebära några stora förändringar. Detta beror såklart på varifrån du flyttar och hur länge du förväntas stanna i stan. Nedan listar vi dock 5 rent allmänna saker du ska tänka på inför flytten.

 

Vart ska du bo?

Att flytta till Stockholm kan innebära massvis av ting. Stockholm är en stor stad och det skiljer sig mycket om du vill bo mitt i stan, Östermalm, Hässelby eller Bromma. Du bör därför i förväg tänka på vart det är i Stockholm du faktiskt vill bo någonstans. Vart du vill bo beror på ting som din budget, vad du förväntar dig av staden och där du kommer att hänga mest.

Hur tänker du bo?

När du vet vart du ska bo så kan du börja tänka på nästa steg: hur tänker du bo? Stockholm är ingen billig stad att bo i och det kan vara svårt att få tag på en bostad. Att hyra bostad i Stockholm är det billigaste och enklaste alternativet, åtminstone om du inte köat i flera år redan och har en ekonomi som heter duga. Försök åtminstone att hitta ett förstahandskontrakt, annars står du inför samma scenario igen om ett år eller två.

Ska du ha bil eller pendla?

Igen – Stockholm är en stor stad. Det är inte som Malmö eller en annan mindre stad. Således måste du i god tid börja fundera på hur du ska ta dig runt i stan. Ska du jobba på andra sidan stan kan en bil givetvis underlätta, men då ska du vara beredd på att det kommer kosta en hel del. Smidigast är det att ta pendeltåget. Cykelvägarna är inte de bästa i Stockholm ännu tyvärr.

Har du råd till stadslivet?

Har du överhuvudtaget pengar över till nöjen efter att du har betalat hyran, pendelkort och mat? Om inte kanske Stockholm inte är stan för dig. Bor man i Stockholm ska man också kunna njuta av de fantastiska sevärdheter som finns. Visst kan du överleva rätt snålt ändå, men en riktig stockholmare vet hur man lyxar till det!

Är du redo för att bli förälskad?

Den sista frågan du bör ställa till dig själv är huruvida du är redo att bli förälskad i Stockholm eller inte. Stockholm är trots allt huvudstaden. Här finns allt och lite mer!

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar