Svenska vs utländska spelbolag


Posted 2 months ago in More

Att Sverige har svensk licens för sina spelbolag har varit ett faktum sedan den 1 januari 2019 då svensk licens infördes. Det var detta år som det svenska spelmonopolet infördes. För stockholmare innebär det att vissa valde att testa att spela hos utländska spelbolag eftersom det ger vissa förmåner. Men samtidigt är det inte alls lika tryggt som svenska alternativ. Vi ska gå igenom den stora skillnaden mellan svenska och utländska spelbolag.

Mer trygghet i Sverige

Sedan införandet av den svenska spellicensen den 1 januari 2019 har spelmarknaden i Sverige genomgått betydande förändringar. Denna licensmodell har infört strikta regler och åtgärder för att skydda spelare. Detta har resulterat i en ökad trygghet och säkerhet för de som väljer att spela hos svenska spelbolag. Spelinspektionen är den svenska myndighet som övervakar spelmarknaden och de spelar en central roll i att säkerställa att spelbolagen följer dessa regler. Här är några av de viktigaste argumenten för varför svenska alternativ erbjuder mer trygghet jämfört med utländska spelbolag:

  • Spelpaus: En tjänst som möjliggör för spelare att ta en paus från allt spel över en bestämd tid eller till och med utesluta sig själva permanent från alla licensierade spelbolag i Sverige. Detta skydd finns inte tillgängligt hos många utländska spelbolag.
  • Självtest: Svenska spelbolag erbjuder verktyg för självtest som hjälper spelare att identifiera sitt spelbeteende och eventuella risker med sitt spelande.
  • Spelansvar: Svenska spelbolag är skyldiga att erbjuda verktyg för spelgränser. Det inkluderar insättningsgränser, förlustgränser och tidsbegränsningar. Dessa verktyg hjälper spelare att hålla sitt spelande under kontroll.
  • Tillsyn av Spelinspektionen: Svenska spelbolag övervakas noggrant av Spelinspektionen och det innebär att de måste följa strikta regler och regleringar som syftar till att skydda spelarna. Utländska spelbolag som inte innehar svensk licens är inte under samma tillsyn. Det kan innebära en lägre skyddsnivå för spelarna.
  • Rättvis spel och skydd av personuppgifter: Svenska licensierade spelbolag måste följa lagar som skyddar spelarnas personuppgifter och säkerställer rättvist spel som slumpmässighet i resultaten.
  • Tydlig information om villkor: Svenska spelbolag måste erbjuda tydlig och lättillgänglig information om spelvillkor, bonusregler och omsättningskrav. Det gör det enklare för spelare att fatta informerade beslut.

Bättre bonusar utomlands

En av de mest framträdande fördelarna med att spela hos utländska spelbolag är möjligheten till bättre och fler bonusar jämfört med vad som erbjuds av spelbolag med svensk licens. Detta beror främst på att utländska spelbolag inte är bundna av den svenska regeln om en bonus per spelare och licens. Det ger dem större frihet att erbjuda en mängd olika bonusar och kampanjer till sina spelare.

I Sverige är bonusar begränsade för att främja ansvarsfullt spelande och minska riskerna för spelberoende. Denna restriktion innebär att spelare endast kan ta del av en välkomstbonus från varje licensierat spelbolag. Detta kan begränsa spelarnas möjligheter att utnyttja olika erbjudanden. Hos utländska spelbolag däremot kan man ofta ta del av en rad olika bonusar. Bland annat insättningsbonusar, gratisspel, cashback, reload bonusar och lojalitetsprogram. Detta gör spelupplevelsen varierad och tilltalande för många spelare.

För de som är intresserade av att jämföra och hitta de bästa svenska oddsbonusarna finns sajten oddsbonus.online. De erbjuder en översikt över aktuella bonusar från svenska spelbolag. På denna plattform kan du hitta information om olika typer av bonusar och hur du bäst kan utnyttja dessa erbjudanden för att maximera ditt spelande.

Det är dock viktigt att komma ihåg att medan större och fler bonusar kan verka lockande, kommer de ofta med villkor och omsättningskrav som du bör vara medveten om. Därför är det viktigt att noggrant läsa igenom villkoren för varje bonus och bedöma dess värde utifrån ens egna spelvanor och preferenser. På så sätt kan du säkerställa en rolig och sund spelstund.

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar