Snabblån trots betalningsanmärkning


Posted 12 months ago in More

Har du haft en lite trasslig ekonomi under de senaste åren? Var det så illa att du fick en betalningsanmärkning? Då har det fått konsekvenser på flera plan, exempelvis när det gäller att få lån. Lyckligtvis har lånemarknaden ändrats mycket under de senaste tjugo åren, och vad som tidigare varit omöjligt är idag nästan en självklarhet. Det gäller även möjligheten att låna pengar på snabblån.io.

Nedan kan du läsa om hur snabblån fungerar, möjligheter att låna trots betalningsanmärkning och vad du bör tänka på inför ett lån.

Varför snabblån?

Med hjälp av ett snabblån kan du snabbt få pengar i handen när du behöver det. Att ansöka tar bara några minuter och du gör det genom att gå in på låneinstitutets hemsida. Kort efter att din ansökan beviljats överförs lånet till bankkontot som du angav i din ansökan.

Vad bör man tänka på kring snabblån?

Alla snabblån är högkostnadskrediter. De har hög ränta och dessutom brukar det tillkomma flera avgifter också. Kostnaderna skiljer sig mellan olika långivare, men du bör räkna med att lånet kan bli ganska dyrt.

Tänk även på att amorteringen vanligtvis behöver ske inom 30 dagar. I vissa fall kan du ha upp till 90 dagar på dig. Att ha en tillräckligt hög inkomst som kommer in kort efter att du fått lånet är därför viktigt.

Så får du snabblån trots betalningsanmärkning

Du som har en betalningsanmärkning kan ofta beviljas snabblån. De krav som ställs på låntagare brukar inte vara så höga. Samtidigt är det viktigt att du kan leva upp till grundkraven, som framgår nedan:

  • Du har fyllt 18 eller 20 år (ålderskravet varierar mellan olika aktörer).
  • Du är folkbokförd i Sverige.
  • Du har svenskt BankID.
  • Du har ett bankkonto i en svensk bank.
  • Du har ett svenskt mobilnummer.
  • Du har inga pågående skulder hos Kronofogdemyndigheten.

Utöver de grundläggande kraven behöver du också visa att du har god ekonomi. En betalningsanmärkning som sattes för tre år sedan behöver inte vara någon reflektion av hur din ekonomi ser ut idag. För att beviljas ett lån rekommenderas nedanstående:

  • Ett arbete på heltid.
  • En tillsvidaretjänst.
  • Inga eller få smålån eller krediter.
  • Inga eller få kreditupplysningar tagna på dig under den senaste perioden.

Tips vid snabblån trots betalningsanmärkning

Om du funderar på att ansöka om ett lån är det bäst att försöka ordna din ekonomi så mycket som möjligt. Har du smålån på några tusenlappar som du skulle kunna betala av snabbt? Då bör du göra det till en prioritering.

Tänk även på att inte beställa några varor via internet och välja betalning via faktura eller delbetalning. Det är också en form av lån och innebär att en kreditupplysning kommer tas på dig. Det bör du undvika.

Fundera också på om ett lån är rätt val just nu. Skulle du inte kunna klara dig utan pengarna? Om inte finns det kanske något du skulle kunna sälja istället för att låna?

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar