Skapa en egen blogg om Stockholm


Posted January 11, 2023 in More

Stockholm är en stad som lockar många besökare. Det finns otroligt mycket att göra i vår kära huvudstad, samtidigt som det är en fascinerande stad med rik historia och kultur. Bloggar om Stockholm är alltid intressanta och du kan skapa en egen blogg som visar upp staden från ditt perspektiv.

En blogg kan handla om vad som helst egentligen. Många väljer att berätta om sina liv genom dagliga inlägg och tillhörande fotografier. Andra väljer att blogga om ett särskilt intresse de har, som till exempel konst, böcker eller historia. Fundera på vad du kan blogga om som kan intressera läsare.

Vill du satsa på att blogga för utländska läsare som vill besöka Stockholm bör du skriva dina inlägg på engelska. Ta dig runt till olika sevärdheter och tipsa om dem på bloggen. Du får gärna välja lite annorlunda platser som inte brukar finnas med i andra guider.

Ett annat populärt ämne är att blogga om restaurangupplevelser i Stockholm. Det finns många fantastiska matställen i staden som du kan recensera.

En bra blogg måste ha en bra kombination av bilder och text. Du behöver inte vara en mästerfotograf för att ta bilder till en blogg, men att ta fotografier ofta är en bra idé. När det kommer till text så bör den vara informerande och berätta någonting intressant för besökarna. Men texten finns även till för att dina besökare ska hitta till dig.

Tänk på att uppdatera bloggen ofta för att hålla den relevant och intressant för dina besökare. Satsa på minst två inlägg i veckan.

Få besökare redan från början

När du har hittat ett tema och har börjat skriva på din blogg är det dags att hitta läsare. Att synas i olika forum på nätet som är relevanta för ämnet är bra. Se till att du länkar till din blogg i kommentarsfält och på andra platser där du kommenterar.

Sökoptimering är viktigt för alla bloggare, för om din blogg inte syns i sökmotorerna så missar du en chans att få många läsare. Det kan vara en bra idé att ta hjälp av en SEO-byrå i Stockholm för att optimera bloggen redan från början. De kan hjälpa dig att analysera vilka sökord som är relevanta och ta fram en strategi som tar bloggen från noll till hundratals besökare. När det grundläggande SEO-arbetet är färdigt är det lätt att fortsätta blogga på ett SEO-vänligt sätt.

En strategi som många bloggare använder sig av är att samarbeta med andra bloggare. Ni länkar helt enkelt till varandra genom att tipsa läsarna om bloggen. Det fyller två funktioner – du får besökare från den andra bloggen och du rankas högre hos sökmotorerna tack vare att andra sidor länkar till dig.

SEARCH

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Norges Casino

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar