Allt du behöver veta om näsplastik


Posted 5 months ago in More

Rhinoplastik, eller näskorrigering, är ett ingrepp som kan förändra näsans form och storlek. Det är en av de vanligaste kosmetiska operationerna som utförs i USA, och den kan göras i både kosmetiskt och funktionellt syfte. Om du funderar på att låta operera näsan är det här vad du behöver veta.

Hur utförs näsoperation?

Näskorrigering utförs vanligtvis under allmän anestesi, vilket innebär att du sover under operationen. Kirurgen kommer att göra snitt i antingen insidan av din näsa eller i columella, remsan av hud mellan näsborrarna. Genom dessa snitt kommer kirurgen sedan att omforma din näsa genom att bryta dina näsben och manipulera brosket.

Om du får en näsoperation av kosmetiska skäl är målet att ge dig en näsa som ser mer proportionerlig ut i förhållande till resten av ditt ansikte. Om du får en funktionell näsoperation är målet att förbättra din andning genom att korrigera strukturella problem i din näsa.

Varför får man en näskorrigering?

Människor väljer att få en näsplastik av olika skäl. Vissa vill ändra näsans form för att de är missnöjda med hur den ser ut. Andra vill förbättra sin andning om de har en avvikande skiljevägg eller ett annat strukturellt problem som orsakar dem andningsproblem.

Oavsett vilken anledning du har till att överväga näsoperation är det viktigt att du rådgör med en certifierad klinik som har erfarenhet av att utföra denna typ av operation. Se till att du under samtalet frågar efter klinikens erfarenhet, referenser, bilder före och efter och patientrecensioner. Det är också viktigt att diskutera dina mål med operationen och ha realistiska förväntningar på vad näskorrigering kan och inte kan göra för dig.

Näskorrigering är en populär kosmetisk operation som kan förändra näsans form och storlek. Det kan göras för både kosmetiska och funktionella syften, och det är viktigt att konsultera en certifierad plastikkirurg innan du fattar ett beslut om huruvida du ska genomgå en operation eller inte. Tänk på att näsoperation inte kan ändra allt med din näsa – men den kan ge dig ett resultat som du är nöjd med.

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar