5 Fördelar med ståpaddling (SUP)


Posted April 6, 2021 in More

Ståpaddling, eller SUP (Stand Up Paddle) ett hobby som blivit mycket populärt i Stockholm. Ståpaddling har också en hel del fördelar för ens hälsa och välmående. Vill du ta upp ett nytt hobby, bara paddla omkring Stockholms kust, testa SUP yoga, eller komma i form till sommaren, och samtifigt njuta av en hel dej fördelar för din hälsa?

1. Helkropps träning

Det kommer inte som ett överraskning att ståpaddling hjälper ens kropp att bli start. SUP är en helkroppsträning där man verkligen måste samarbeta med både övre och nedre kropp. Ens balans kommer också att förbättras en hel del. Vill du komma i form till sommaren? Ståpaddling kan man påbörja redan under de kalla månaderna med ordentlig utrustning, och dessutom är SUP inte en dyr sport alls. Se mera på watery.se.

2. Mental hälsa

Ståpaddling erbjuder en chans till avkoppling. Avkoppling är så viktigt i dagen värld då livet är så hektiskt men jobb, sociala sammahang och vardag. Stress är en verkligt stor faktor i dagen sjukdomar. Speciellt om du går med på en SUP yoga kurs, kan du känna dig en med havet, och meditera med vågorna.

3. Vitamin D

Ståpaddling är ett perfekt sätt att spendera mera tid ute i solen, vilket gör att man får mera vitamin D i kroppen. Vitamin D hälper ens immun försvar, förstärker både muskler och ben, och till och med hälper mot depression. Därför är det viktigt att spendera tid ute i solen, och ståpaddling är ett roligt och sätt att göra det.

4. Gemenskap

Det finns flera SUP klubbar i Stockholm, men redan med att påbörja träffar du nya människor med samma hobby. Att få vänner via en sport, eller en avkopplande hobby är en bonus man inte kan ta för givet. Eller ta en grupp vänner med och testa SUP för er själva.

5. Natur och frisk luft

Speciellt nuförtiden spenderar vi mer och mer tid inomhus oh glömmer hur viktigt det är att spendera tid i naturen, för sinnesron, solen, men också för att komma ihåg att uppskatta naturen för vad det är. Att känna vågorna under en och komma ihåg att vi verkligen är en del av naturen. Det är värt att uppleva.

SEARCH

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Norges Casino

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar