Vad är en streamer? Betydelse och förklaring av Twitch-aktivitet


Posted 2 weeks ago in More

Stream, streaming, streamer är alla termer som cirkulerar mycket i dagens onlinevärld och blir allt viktigare. Netflix streamar filmer, Spotify streamar musik, Google Stadia streamar videospel och Twitch streamar streamers. Idag har vi att göra med det senare fenomenet:SMS lån direkt utbetalning sänds av spel och dig själv och blir därmed en streamer.

Streamer: betydelse och översättning

Kort sagt är en ström en kontinuerlig överföring av en rörlig bild och/eller ljud. En streamer i detta sammanhang är den person som inte bara är ansvarig för sändningen, utan som skickar en video på sig själv i realtid. En streamer sitter därför framför kameran och filmar sig själv och oftast en viss aktivitet som streamern håller på med just nu. Twitch-plattformen har utvecklats till en absolut topphund inom livestreaming de senaste åren. Med för närvarande över 15 miljoner användare världen över, 2019 streamades totalt över 80 miljoner timmar innehåll och hela nio miljarder timmar video sågs. Marknaden är gigantisk och mången streamer har redan utvecklats till en riktig influencer, som den svenska gamern PewDiePie, som gjorde karriär med YouTube och även nått miljontals följare på Twitch.

Bli en streamer med Twitch

Men vad gör en streamer på Twitch? Plattformen har tydligt fokuserat på spelvärlden sedan 2011. Streamers sänder så kallade Let’s Plays (översatt: let’s play) på Twitch. De filmar både sig själva och sin skärm som de just nu spelar ett tv-spel på. I realtid kan fansen se vad streamern gör i spelet och vilka strategier och tillvägagångssätt de väljer. Samtidigt är utbudet av spel som sänds live på Twitch gigantiskt. Medan spel som League of Legends och Fortnite är riktiga topphundar bland de mest sedda videospelen på Twitch, har många andra delar av underhållningsvärlden nu också etablerat sig på plattformen. Det finns en kategori för onlinepoker, till exempel, där pokerproffs kan visa upp sina färdigheter på den virtuella gröna mattan och nybörjare kan lära sig alla detaljer i spelet. Det finns också ett separat område för spelautomater. Här överför spelare videor medan de spelar spelautomater i onlinecasinot och låter hjulen snurra virtuellt. Tittarna har möjlighet att se hur en viss spelautomat fungerar och känna spänningen i spelet. Videoinnehåll sträcker sig ännu längre, eftersom Twitch nu har introducerat IRL-kategorier, som Just Chatting, där streamers och tittare bara kan chatta om alla möjliga saker. Mångfalden av strömmande innehåll fortsätter att växa snabbt.

Vad gör en streamer?

Men det är inte bara att sitta och titta på hur streamern spelar sitt spel, för han blir också moderator och luckrar upp videon med kommentarer, förklaringar, frågor, skämt och humor. Det är inte bara en enkelriktad sändning, det är en interaktion mellan streamer och tittare. Den senare kan när som helst använda chattfunktionen för att ställa frågor och kommentera, som streamaren svarar direkt på videon. För att få ett stort följe på Twitch är karisma, personlighet och humor absolut nödvändigt. Om du personifierar ditt spel med roliga kommentarer, berättelser och anekdoter, gör dig ett namn och underhåller med din autenticitet och extraordinära personlighet, kan du inspirera många tittare och lyckas på Twitch. En streamer är inte bara en spelare, de måste också ha riktiga underhållningsfärdigheter för att göra sin livevideosändning underhållande och generera fans. Även om det är viktigt att vara bra på ett spel, utan karisma, kommer även den bästa spelaren att kämpa för att trivas på Twitch.

Streaming på Twitch är en ny aktivitet i dagens digitala värld. Vem skulle ha trott att spelare en dag kunde bli influencers genom att livestreama videospel? Twitch gör det möjligt.

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar