Topp sevärdheter i Stockholm


Posted May 3, 2022 in More

Letar du efter saker att göra i Stockholm? Oavsett om du är kulturintresserad, naturälskare, foodie eller reser med dina barn, erbjuder Sveriges vackra huvudstad många möjligheter till sightseeing och ett stort utbud av attraktioner att fylla din vistelse med.

Stockholm ligger som bekant på Sveriges sydostkust och är byggt på fjorton öar där sötvattnet i Mälaren möter Östersjön. Låt oss utforska några av stans öar och stadsdelar för att hitta aktiviteter som du kan lägga till på din att-göra-lista inför besöket. En annan sak man kan lägga på sin att-inte-missa lista är att besöka spelsidorutansvensklicens.online.

Några av stadens populära aktiviteter

Båtutflykt under huvudstadens broar

Passera under flera broar och genom slussen, som förbinder Östersjön med Mälaren. Längs vägen kan du se sevärdheterna i Stockholms innerstad, Gamla stan, Södermalm, Lilla Essingen och Stora Essingen, det nya området Hammarby Sjöstad och Kungliga Djurgårdens grönområden.

Hop-on hop-off sightseeing med buss och båt

Att ta sig runt Stockholm är lätt med en kombinerad hop-on hop-off sightseeing rundtur med buss och båt. Res till Stockholms öar och längs gatorna med 24- eller 72-timmarsbiljett. Se stadens främsta attraktioner, hoppa på och av vid många hållplatser.

Sightseeingbåtar och bussar kör linjetrafik bland Stockholms öar och längs stadens gator. Medan du är ombord kan du lyssna på kommentarer om Stockholm, välj bland tio språk.

Välj mellan 24- eller 72-timmars biljett för buss- och båt rundturerna. Din kombinationsbiljett ger dig full tillgång till både buss- och båtrundturer. Se Stockholms alla sevärdheter både från vattnet och från land i din egen takt.

Bussarna och båtarna tar dig direkt till sevärdheter utan långa omvägar och stannar vid sevärdheter som Skansen, Kungliga slottet, Gröna Lund, Vasamuseet, Fjällgatan, Stadshuset, Abbamuseet, Icebar, Gamla stan och flera populära shoppingdistrikt.

Du får gratis wifi ombord både bussen och båten. Båten har också ett litet kafé, där du kan köpa fika och läsk.

Kungliga broar och kanalkryssning

Stig ombord på en fritidsbåt för en 1-timmes kryssning genom Stockholm, och förundras av dess många vattenvägar och öar. Upptäck sevärdheterna och broarna i “Nordens Venedig”. Kryssa genom stadskärnan till den Kungliga Djurgården.

Stockholms rika kultur och historia, tillsammans med de många möjligheterna till utomhusaktiviteter, ger dig gott om alternativ när du besöker staden. När du har skapat din personliga resplan med de bästa sakerna att göra i Stockholm, kolla in ytterligare turistinformation om Stockholm för tips om hur du kan ta dig runt i staden, rekommenderade restauranger och annan bra reseinformation.

NEWSLETTER

The key to the city. Straight to your inbox. Sign up for our newsletter.

Skip to toolbar